Вести од индустријата

Основната структура на CNC прецизната обработка

2021-11-08
(CNC прецизна обработка)домаќин, кој е предмет на CNC машински алати, вклучувајќи машинско тело, столб, вретено, механизам за напојување и други механички делови. Тоа е механички дел кој се користи за завршување на различни процеси на сечење.

(CNC прецизна обработка)ЦПУ-уредот е јадрото на CNC машинскиот алат, вклучувајќи хардвер (плочка за печатено коло, CRT дисплеј, кутија за клучеви, читач на хартиена лента итн.) и соодветниот софтвер. Се користи за внесување програма за дигитални делови, комплетно складирање на влезни информации, трансформација на податоци, операција на интерполација и реализација на различни контролни функции.

(CNC прецизна обработка)ма уред за возење, кој е погонски дел на активирачот на NC машинскиот алат, вклучувајќи ја единицата за возење на вретеното, единицата за напојување, моторот на вретеното и моторот за напојување. Тој го реализира погонот на вретеното и напојувањето преку електричен или електрохидрауличен серво систем под контрола на CNC уред. Кога ќе се поврзат неколку доводи, може да се заврши обработката на позиционирањето, правата линија, рамнината и кривата на просторот.

- помошни уреди, некои неопходни потпорни делови на машинскиот алат за контрола на индексот, за да се обезбеди работа на CNC машинскиот алат, како што се ладење, отстранување на чипови, подмачкување, осветлување, следење итн. Вклучува хидраулични и пневматски уреди, уреди за отстранување на чипови , разменувајте работни маси, CNC грамофони и CNC глави за индексирање, како и алатки за сечење и уреди за следење и откривање.

â— програмирањето и другата помошна опрема може да се користат за програмирање и складирање на делови надвор од машината.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept